dissabte, 24 de gener del 2015

El PSPV es veu obligat a acudir a la fiscalia per a conèixer el pagament de 6.000 euros de Soler a Ferrer, tots dos del PP

L'Ajuntament de la Pobla Llarga va abonar al president del PP de Carcaixent la quantitat en concepte d'assessoria, sense que s'haja fet públic l'assumpte assessorat

Donades les pràctiques caciquils de l'equip de govern de la Pobla Llarga, el PSPV-PSOE del municipi es va veure obligat a acudir a la fiscalia perquè es reclamara a l'alcalde, Rafael Soler, la raó del pagament de 6.000 euros municipals més IVA al president del PP de Carcaixent, Salvador Ferrer, propietari d'un bufet d'advocats junt la també regidora del consistori carcaixentí per part del Partit Popular Inmaculada Albelda.

L'agrupació socialista va reclamar en les comissions i després per escrit mitjançant instància i en les sessions plenàries de principis de l'any passat conèixer en quin concepte es pagava una factura de 3.000 euros més impostos a aquest bufet, ja que l'ajuntament compta amb un secretari que assessora en tot a l'alcalde i no sembla necessari pagar a un bufet d'advocats per “Assessorament jurídic en general en material pròpies de l'ajuntament” (concepte que figurava en la factura pagada). Soler es va negar a oferir el nom del bufet i va ser el secretari el que, en una de les seues declaracions, va desvetllar que els diners havien anat a les arques de l'empresa de Ferrer i Albelda, sense concretar l'ajuda que havia prestat al consistori. 

Per totes eixes raons, el PSPV-PSOE va acudir a la fiscalia perquè se li exigira a l'equip de govern que justificara les despeses. La documentació presentada per Soler a la fiscalia, desvetla que no han sigut 3.000 euros, sinó 6.000, més impostos, el total abonat a aquest bufet. Dues factures. 

Només baix la pressió de la justícia Soler ha acceptat donar explicacions, demostrant, una vegada més, que la possibilitat de fer ús de contractes menors per a operacions de menys de 15.000 euros (com ha quedat estipulat de nou en els pressupostos de 2015) és un arma perillosa i fosca, un fum de despeses per als veïns i veïnes de la Pobla Llarga. L'agrupació socialista va votar en contra dels comptes de 2015, entre altres coses, per aquesta capacitat que té l'alcalde i els regidors de gastar-se 15.000 euros més IVA en adjudicacions menors, contractes que no necessiten ser aprovats pel ple municipal i que sovint amaguen operacions poc beneficioses per a la Pobla Llarga. S'ha tornat a demostrar amb els 6.000 euros pagats al president del PP de Carcaixent. Només la fiscalia ha pogut obligar a Soler a donar explicacions que, encara que legals (el PSPV només cercava conèixer la raó de la despesa) no deixen de ser perjudicials per a la localitat i els seus veïns.


Instància presentada el 28 de gener de 2014 pel Grup Municipal Socialista, NO contestada per Rafael Soler als regidors socialistes.