dijous, 29 de gener del 2015

El PSPV activa la Pobla Llarga amb l'inici del seu cicle de conferències

Les xarrades amb la presència d'especialistes se centraran en les principals preocupacions de la ciutadania

El PSPV-PSOE porta molts anys reclamant que l'Ajuntament de la Pobla Llarga active culturalment la localitat per a oferir alternatives d'oci i informació a la població. No obstant açò, per a l'equip de govern que dirigeix Rafael Soler mai ha sigut una prioritat. Per tot, l'agrupació socialista ha organitzat un serial de conferències en les quals es tractaran els diferents problemes o preocupacions que preocupen als veïns, des de les opcions en l'agricultura fins a la importància de conèixer idiomes diferents o la idònia nutrició esportiva. La primera de les conferències tindrà lloc aquest divendres, dia 30, en la Casa de la Cultura, amb la participació de l'expert agrícola Bernardo Martínez, qui parlarà sobre la introducció del nabiu en l'agricultura riberenca. El consum d'aquest cultiu està augmentant per les seues propietats saludables i la gran quantitat d'antioxidants que conté, posicionant-se com una alternativa als cítrics i el caqui per l'alta rendibilitat. Tots els col•loquis tindran caràcter gratuït i estan oberts a la participació de tots els veïns de la localitat i la comarca.
La següent conferència serà a càrrec de Mª José Dasca, metgessa infantil del sistema públic valencià i que tractarà sobre la salut infantil i els reptes que tenen els pares i mares en l'educació sanitària dels seus fills. Tindrà lloc el dia 6 de febrer a partir de les 19:30 hores en la seu de l'agrupació socialista de la Pobla Llarga. Una setmana després se celebrarà la conferència amb el títol "El fracàs dels elits i els futur de l'Eurozona", a càrrec del doctor en Economia i filòsof, a més d'economista de la Comissió Europea, Manuel Sanchis Marco. Serà el dia 13 a la mateixa hora que l'anterior i en la mateixa seu. 
El futur de l'agricultura, amb totes les incerteses que avui dia aguaiten als agricultors monopolitzarà la xarrada de Llorenç Capsí, membre de la comissió executiva de La Unió de Llauradors i Ramaders. Se celebrarà el dia 20, amb horari i seu unificada. Per a març s'han organitzat les xarrades de l'enginyera agrònoma Regina Campos sobre la dona en l'àmbit rural i els seus mètodes d’emprendre i una altra sobre la nutrició esportiva (dies 12 i 27 respectivament). Tancaran el cicle de ponències dues activitats per a públic divers, amb el contacontes Llorenç Giménez el dia 17 de març i una reflexió sobre la importància de conèixer idiomes diferents a càrrec de Vicent Pascual, mestre i un dels introductors del valencià en l'escola. Aquesta última tindrà lloc el 24 de març.